“YINYOGA – tema & språk” – ONLINE PÅBYGGNADSKURS FÖR YINYOGALÄRARE – 21 september

“YINYOGA – tema & språk” – ONLINE PÅBYGGNADSKURS FÖR YINYOGALÄRARE – 21 september

Yinyoga med sina välgörande positioner som vi håller längre stunder samtidigt som vi slappnar av, erbjuder i själva verket en unik chans att utforska mer än bara kroppen. Under en yinyogaklass har du som lärare nämligen möjligheten att även guida in dina deltagare i reflektioner och insikter utifrån ett specifikt tema som du har förberett innan din klass.

Att använda sig av ett specifikt tema som huvudämne för en yinyogaklass ger ett lyft åt dina klasser och gör dem unika i sitt slag!

Men att lära sig att ge unika klasser utifrån ett tema är en egen metod som kräver övning och en del kunskap.

Vilka typer av teman finns och hur kan du välja teman som känns nära dig så att du lätt kan utveckla dem under dina klasser? Vilket språk är det bäst att använda när du avhandlar ett visst tema och vad är bästa balansen mellan hur mycket du som lärare bör prata och tystnaden?

Denna nya online påbyggnadskurs försöker ge svar till bland annat dessa frågor samtidigt som den syftar till att förbereda dig och göra dig tryggare i att undervisa med tema som huvudämne. Under utbildningen kommer att få verktyg att välja ut lämpliga teman för dina klasser, sekvensera klasserna med utgångspunkt från dessa teman och utveckla dessa teman under klasserna.

Kursen består av både morgonpraktik dvs en längre temaklass, föreläsningar, grupparbeten i smågrupper (genom breakout rooms) och skrivarövningar. Efter avslutat kurs får du tillgång till allt skriftligt material som visas på kursen som pdf filer samt kan du, om du vill, få ett deltagarintyg över avslutad utbildning.

Detaljerat innehåll för kursen

*Varför sekvensera yinyogaklasser utifrån ett tema.

*Vad är ett tema och vilka typer av teman, t ex fysiskt, filosofiskt, psykologiskt eller baserat på traditionella kinesiska medicinen eller baserat på en känsla eller begrepp mm, finns.

*Hur förbereder jag min klass utifrån det utvalda temat.

*Hur väljer jag yinyogapositioner så att de passar in i mitt tema.

*Vad är det för språk jag använder för att utveckla temat under klassen och hur kan jag förbereda det jag ska berätta om under klassen.

*Balansen mellan att prata och att vara tyst under klassen.

*Användning av musiken för att förstärka ett utvalt tema.

Var och när

Utbildningen är online, från kl 9 till cirkla kl 17 med lunchpaus 12-13.15 och flera korta pauser under dagen.

Lärare

Livia Wanntorp (E-RYT 500 & YACEP).

Investering

1500 kr. ex moms (1875 kr inkl 25% moms).

Du anmäler dig genom att skriva till mig på liviwann@gmail.com Anmälan är bindande och din plats är garanterad först när betalningen har inkommit. Vid förhinder pga sjukdom eller oförutsägbar händelse som gör det omöjligt för dig att närvara återbetalas inte avgiften men du får ta utbildningen nästa omgången den ges.

Diplom

Efter avslutat kurs får du ett diplom som intygar att du har genomgått utbildningen samt berättigar dig som är medlem vid Yoga Alliance att registrera kursens 7 timmar.

Boka genom att mejla mig på liviwann@gmail.com

Varmt välkommen!