Nya datum kommer! Välkommen till SKOGSBAD denna sommar!

Varmt välkommen till SKOGEN! Skogsbad är en stund då vi djupt-dyker i skogen (badar i skogen) genom att se, höra, dofta, och känna naturen; en stund då du ger dig tillståndet att sakta ner, andas medvetet, vara 100% närvarande i naturen och låta naturen vaggar in dig i sitt avslappnande tempo.  

Skogsbad eller Shinrin -Yoku som den heter på Japanska där den har sitt ursprung i skapades på 80-talet som en kombination av medveten närvaro, andlighet och natur.

Namnet betyder bokstavligen att bada sina sinnen i skogens atmosfär. Under ett skogsbad öppnar upp för stärkande intryck som känns berikande och avslappnande på samma gång. Vi går långsamt och tyst in till skogen och redan med den gesten, känner du ett skifte i uppmärksamhet. Du går från målinriktad till att ta emot med en annan typ av mjuk uppmärksamhet. Du blir öppen för detaljer du annars hade missat.

Vi andas in och ut medvetet, och gör upplevelsen ännu hälsosammare. I skogen blir andetaget levande och lätt. Du fördjupar din inandning med friskhet från skogsluften, och förlänger din utandning så du får det där behagliga lugnet i kroppen och sinnet.

Du slappnar av och kommer då i större kontakt med dig själv, och därifrån kommer i kontakt med naturen runt omkring dig på ett mer intimt sätt.

Du ser, som för första gången, kanske en spindelväv, eller solstrålar som bryter igenom olikfärgade lövverk, trädtoppar som svajar mjukt mot evighetshög himmel och detaljerade mönster i bark och mossa.

Du ger dig tid att stanna upp och med känseln ta in en trädstam. Klappar, stryker och låter kanske pannan luta mot den skrovliga och stabila varelsen. Du tillåter dig att få hålla om, erkänna dig liten och kanske lite trött. Du kan stå där så länge du vill, så länge du behöver – utan att känna att du måste vidare.

Det finns inte ett annat mål med vistelsen i skogsrummet, än att vara.

PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR DAGEN (cirka tider)

Vi samlas cirka kl 1130 vid Olhamra gård, Vallentuna. Du kommer dit antingen med buss 665 (https://sl.se/) eller med egen bil (parkeringsplats finns från det stället vi börja Skogsbadet). Det finns också möjligheten att samlas vid mitt hem och samåka med mig (några platser i bil). Hör av dig direkt till mig om du föredrar detta alternativ så får du fler detaljer.

Efter en kort introduktion om Skogsbad vid samlingsplats, promenerar vi i sakta tempo och tyst in till skogen, och når vår plats för Skogsbad. Vi går långsamt och promenaden tar bara några få minuter så alla kan vara med. Underlaget är mestadels platt men det kan vara blöt och jordigt vid något ställe.

Väl på plats i skogen tar vi fram våra sittunderlag, filtar eller om du har din ute-yogamatta med (några sittunderlag och ute-yogamattor finnas att låna av mig),och inleder vår Skogsbad med Mindfulness meditation, sinnes aktivering och mjukt och tillgänglig yinyoga.

Vi avslutar vår dag i skog med fika och gemenskap (tystnad är då bruten! 🙂

BRA ATT HA MED:

*Promenadskor som funkar i terrängen

*Kläder som passar vädret

*Sittunderlag, filt och/eller ute-yogamatta

(vid Skogsbad under juni-augusti solskydd, och mot hösten kan myggmedel vara bra att packa ner).

INVESTERING:

400 kr inkl moms inkluderar ett Skogsbad med Mindfulness promenad, kort föreläsning om Skogsbad, Skogsbad och yinyoga samt fika.

Anmälan är bindande och inga pengar fås tillbaka vid avbokning förutom om du har blivit sjuk och kan uppvisa ett läkarintyg. Minimum antal personer för att eventet ska bli av är 5 st (max 8 personer). Vid snö eller ihålligt regn ställs eventet in och alla pengarna betalas tillbaka.

Nya datum kommer under sommaren, håll utkik!

Jag som guidar in dig till Skogsbad är förutom yogalärare och Mindfulness Baserad Stress Reduktions (MBSR) diplomerad samt DIPLOMERAD SKOGSBADSGUIDE