WORKSHOPS

VÄLKOMMEN PÅ WORKSHOP DENNA HÖST!

28 september, Bara Yoga, Aspudden: Yoga för rygg- och höfthälsa!

Välkommen att utforska yogas enorma hälsopotential i ett terapeutiskt perspektiv!

Våra kroppar är gjorda för att vara i rörelse men vår moderna livsstil innebär en alltmer stillasittande vardag, ofta i kombination med för lite fysisk aktivitet. Detta kan ofta leda till spänningar i såväl övre delar av ryggen, axlar och nacke som i ländryggen och höfter.

I denna workshop lär du dig mer om hur ett terapeutiskt förhållningssätt till yoga kan hjälpa dig att bättre ta hand om din kropp genom rörelse och andningstekniker samt somatisk meditation.

Vi inleder dagen med en somatisk meditation kopplad till andning och riktar medvetenhet mot ryggen och höfter. Efter det, guidas du genom ett mjukt och skönt yogaflöde som är speciellt anpassat för att förbättra rörligheten och mjukheten i ryggen med extrafokus på ländryggen och bäckenet, axlarna och nacken.

Vi använder oss av props som yogablock och bälte, filtar och även av väggar som extrareferenspunkter till att utforska och prova på olika sätt att göra yogarörelserna mer tillgängliga oberoende på din form i kroppen och sinnet.

Efter pausen blir workshopen mer interaktiv och vi går tillsammans genom flera varianter på hälsofrämjande yogarörelser för rörligheten och styrka i ryggen och höfter.

Vi avslutar dagen med avslappning och Yoga Nidra. Inga yogaförkunskaper behövs.

19 oktober – Bara Yoga, Aspudden: Circle of life – Vatten, Trä, Eld, Jord och Metall – en workshop i EMBODIED YIN

I traditionell yinyoga utforskar vi stilla positioner under stunder av tystnaden eller pauser av reflektioner över ett utvalt tema. Embodied yin erbjuder allt detta men skiljer sig från mer konventionellt sätt att utöva yin då den bygger på Traditionell kinesisk medicin (TCM) ur vilken den hämtar all sin inspiration.

Under denna workshop tas du med i en resa genom TCMs fem element, vatten, eld, trä, jord och metallens egenskaper och kvalitéer som genomsyrar naturen runt oss samt beskriver oss själva. Workshopen börjar med en introduktion till TCM principer, Qi, Tao och Yin och Yang samt går igenom hur vi kan använda oss av dessa principer i vår vardag.

Vidare kommer du att guidas in i en lång Embodied yin- klass under vilken vi använder speciellt skapad musik, en så kallad Soundscape, som röd tråd till en livsberättelse under vilken vi utforskar vår kropp genom stillhet men också genom rörelse. Till skillnad från den mer statiska konventionella yin bygger Embodied yin nämligen på idén om att vår kropp är fluid och i kroppen är allt i ständig rörelse, samt att kroppen har en inbyggd visdom och kan från gång till gång välja att röra sig i de riktningar som passar den bäst.

Under denna långa klass bjuds du därför in, att utforska din kropps egna visdom mellan typiska yinyoga positioner, genom att vi väver in element av spontan, intuitiva rörelser, men också genom Pranayama och mantra.

Kom och testa Embodied yin!