Yoga – workshops och retreats


25 APRIL MOYOLO (boka här), ENKÖPING! VÄLKOMMEN PÅ WORKSHOP (liten grupp!) “HAPPY FEET: YOGA FÖR AKTIVA FÖTTER”!

FÖTTER: Vi använder dem så fort vi rör oss och står och de är A och O inom fysisk yoga.

Deras rörlighet är starkt kopplad till större frihet i knäna, höfterna och nacken samt till balansen!

Trots allt detta kommer vi ihåg dem mest vid påkomna problem.

Denna workshop vänder sig till alla som vill lära sig mer om hur vi kan hålla fötterna friska och pigga under åren med hjälp av rörelse.

Du får: 3 timmar yoga och rörlighets- samt somatisk träning med bollar, yogablock och filtar för att dels väcka upp tårna, hälar, fotvalv och plantarfascias ursprungliga känslighet och förbättra deras rörlighet!

Vidare utforskar vi hur rörligheten i foten är kopplad till knän- och höfternas frihet och balans samt testar övningar som kan hjälpa oss att få flera av de vanligare stående yogapositionerna att kännas bättre i kroppen.

Workshopen består av Del 1 med grundande meditation och en yogaklass + en interaktiv Del 2 under vilken vi jobbar själva eller två och två och hjälps åt att utforska fötternas potential.YOGARETREAT: “THE DEEP HEART”

Kullåkra Gård, Österlen

17-20 September 2020

“The heart area is where we feel most deeply touched by kindness, gratitude, and appreciation, yet it is also where we feel most emotionally wounded. Whether we realize it or not, the heart is what we most carefully guard and most want to open.” John Prendergast – The Deep Heart. Our Portal to Presence.

Hjärtligt välkommen på en unik helgretreat i hjärtat av lummiga Skåne! Under The Deep Heart Retreat har vi förmånen att bo vid den vackra och varsamt renoverade Kullåkra Gård, som med sin karaktär och unika läge med 180 graders havsutsikt inbjuder till närvaro, vila, inspiration och personligt växande. Kullåkra drivs med stor passion av min vän och yogalärarkollega Kristina Dürr och hennes familj.

Denna är en långhelg under vilken du får tid och verktyg att stanna upp och lyssna in till hjärtat för att bättre komma i kontakt med det som verkligen känns viktigt!

Under The Deep Heart Retreat använder vi oss av flera olika verktyg för att finna återhämtning, större närvaro och inre lugn; vi övar oss på att andas bättre samt praktiserar medveten närvaro och meditation ute i naturen; vi praktiserar dynamisk yoga på förmiddagar och restorative yoga samt den somatisk baserade Body Mind Flow Yoga om kvällarna. Efter klasser och meditationer ägnar vi tid för att tillsammans och på egen hand reflektera och skriva ner våra tankar – journaling- i syftet att lättare sätta ord på känslor och tankar som satts igång av rörelse. Du får även med dig Jennie Liljefors vackra och inspirerande skrivbok ”Healing You”, som vi jobbar med under retreaten.

Min förhoppning är att du, i slutet av retreaten ska känna att du har laddat dina batterier inför hösten och lämna Kullåkra Gård utvilad, med större livsenergi och kanske nyförvärvad kunskap om dig själv och din inre potential.Hjärtligt välkommen till en höstretreat i hjärtats tecken!

PLATS: Kullåkra Gård

Såhär skriver Kristina om Kullåkra Gård:

På denna plats på jorden har vi hittat hem, inte bara geografiskt utan också själsligt – det visste vi så fort vi klev in på den kullerstensbelagda innergården!

Med sin vackra och varsamt renoverade loge som förvandlats till yogastudio, vår mysiga och fungerande gästlänga och hela gårdens unika karaktär och läge med 180 graders havsutsikt bjuder den in till närvaro, samtal, njutning, vila, inspiration, autenticitet, glädje, personligt växande och mycket mer.

Platsens skönhet är storslagen. Här erbjuds livet på landet och ändå nära till alla de små mysiga fiskelägen längs med Österlens vackra kust. Gården ligger bara ett stenkast från Stenshuvuds nationalpark med sin magiskt vackra natur och stränder – naturupplevelser vi aldrig tröttnar på!

Investering: 6000 kr. Boka genom att skriva till: liviwann@gmail.com

Priset inkluderar:

 * 6 yogaklasser i Virya/Hatha yoga, Body Mind Flow Yoga, Restorative yoga

* Meditationer och guidade praktiska skrivövningar

* Mindfulness-promenader vid närliggande Stenshuvuds nationalpark 

* Skrivboken ”Healing You” av Jennie Liljefors

* Boende (delad boende i 2-3 personers rum)

* Alla måltider

SCHEMA

Torsdag 17 september

 • 14.00 Välkomst samling med rundtur
 • 16.30 Yoga, meditation och skrivövningar (journaling)
 • 19.00 Middag

                  Fredag 18 september

 • 7.30 Frukt och te/kaffe
 • 8.00 Yoga meditation och skrivövningar (journaling)
 • 10.00 Brunch
 • Egen tid/exkursion i omgivning
 • 16.00 Yoga, meditation och skrivövningar (journaling)
 • 18.30 Middag

Lördag 19 september

 • 7.30 Frukt och te/kaffe
 • 8.00 Yoga, meditation och skrivövningar (journaling)
 • 10.00 Brunch
 • Egen tid/exkursion i omgivning
 • 16.00 Yoga, meditation och skrivövningar (journaling)
 • 18.30 Middag

Söndag 20 september

 • 7.30 Frukt och te/kaffe
 • 8.00 Yoga, meditation och skrivövningar (journaling)
 • 10.00 Brunch
 • Egen tid/exkursion i omgivning

HITTA HIT: Närmaste samhälle är Kivik och du bli gärna hämtad därifrån vid behov.

Du kan antingen åka tåg till Simrishamn där du byter till SkåneExpressen 3 mot Kristianstad (kliv av vid Kivik Torget) eller åka till Lund, och därifrån fortsätta med buss (SkåneExpressen 5) till Simrishamn. I Simrishamn byter du till SkåneExpressen 3 mot Kristianstad, och går av på Kivik Torget.

Ett annat alternativ är att du åker via Kristianstad (tåg) och sedan buss till Kivik – SkåneExpressen 3 mot Simrishamn och går av på Kivik Torget.

Hör gärna av dig om du behöver hjälp med tranport-möjligheter!

Boka genom att skriva till: liviwann@gmail.com


YOGA – OCH VANDRINGSRETREATS TILL ÖLANDS KOLLBERGGÅRDEN! HÄNG MED MIG! TVÅ TILLFÄLLEN: 27-30 AUGUSTI & 10-13 SEPTEMBER (SENIORGRUPP) 2020. BOKA DIN PLATS HÄR!VÄLKOMNA ATT HÖRA AV DIG OCH BOKA WORKSHOPEN!