Yoga – workshops och retreats


“THE DEEP HEART RETREAT”

Kullåkra Gård, Österlen

17-20 September 2020

“The heart area is where we feel most deeply touched by kindness, gratitude, and appreciation, yet it is also where we feel most emotionally wounded. Whether we realize it or not, the heart is what we most carefully guard and most want to open.” John Prendergast – The Deep Heart. Our Portal to Presence.

Hjärtligt välkommen på en unik helgretreat i hjärtat av lummiga Skåne! Under The Deep Heart Retreat har vi förmånen att bo vid den vackra och varsamt renoverade Kullåkra Gård, som med sin karaktär och unika läge med 180 graders havsutsikt inbjuder till närvaro, vila, inspiration och personligt växande. Kullåkra drivs med stor passion av min vän och yogalärarkollega Kristina Dürr och hennes familj.

Denna är en långhelg under vilken du får tid och verktyg att stanna upp och lyssna in till hjärtat för att bättre komma i kontakt med det som verkligen känns viktigt!

Under The Deep Heart Retreat använder vi oss av flera olika verktyg för att finna återhämtning, större närvaro och inre lugn; vi övar oss på att andas bättre samt praktiserar medveten närvaro och meditation ute i naturen; vi praktiserar dynamisk yoga på förmiddagar och restorative yoga samt den somatisk baserade Body Mind Flow Yoga om kvällarna. Efter klasser och meditationer ägnar vi tid för att tillsammans och på egen hand reflektera och skriva ner våra tankar – journaling- i syftet att lättare sätta ord på känslor och tankar som satts igång av rörelse. Du får även med dig Jennie Liljefors vackra och inspirerande skrivbok ”Healing You”, som vi jobbar med under retreaten.

Min förhoppning är att du, i slutet av retreaten ska känna att du har laddat dina batterier inför hösten och lämna Kullåkra Gård utvilad, med större livsenergi och kanske nyförvärvad kunskap om dig själv och din inre potential.Hjärtligt välkommen till en höstretreat i hjärtats tecken!

PLATS: Kullåkra Gård

Såhär skriver Kristina om Kullåkra Gård:

På denna plats på jorden har vi hittat hem, inte bara geografiskt utan också själsligt – det visste vi så fort vi klev in på den kullerstensbelagda innergården!

Med sin vackra och varsamt renoverade loge som förvandlats till yogastudio, vår mysiga och fungerande gästlänga och hela gårdens unika karaktär och läge med 180 graders havsutsikt bjuder den in till närvaro, samtal, njutning, vila, inspiration, autenticitet, glädje, personligt växande och mycket mer.

Platsens skönhet är storslagen. Här erbjuds livet på landet och ändå nära till alla de små mysiga fiskelägen längs med Österlens vackra kust. Gården ligger bara ett stenkast från Stenshuvuds nationalpark med sin magiskt vackra natur och stränder – naturupplevelser vi aldrig tröttnar på!

Investering: 6000 kr. Boka genom att skriva till: liviwann@gmail.com

Priset inkluderar:

 * 6 yogaklasser i Virya/Hatha yoga, Body Mind Flow Yoga, Restorative yoga

* Meditationer och guidade praktiska skrivövningar

* Mindfulness-promenader vid närliggande Stenshuvuds nationalpark 

* Skrivboken ”Healing You” av Jennie Liljefors

* Boende (delad boende i 2-3 personers rum)

* Alla måltider

SCHEMA

Torsdag 17 september

 • 14.00 Välkomst samling med rundtur
 • 16.30 Yoga, meditation och skrivövningar (journaling)
 • 19.00 Middag

                  Fredag 18 september

 • 7.30 Frukt och te/kaffe
 • 8.00 Yoga meditation och skrivövningar (journaling)
 • 10.00 Brunch
 • Egen tid/exkursion i omgivning
 • 16.00 Yoga, meditation och skrivövningar (journaling)
 • 18.30 Middag

Lördag 19 september

 • 7.30 Frukt och te/kaffe
 • 8.00 Yoga, meditation och skrivövningar (journaling)
 • 10.00 Brunch
 • Egen tid/exkursion i omgivning
 • 16.00 Yoga, meditation och skrivövningar (journaling)
 • 18.30 Middag

Söndag 20 september

 • 7.30 Frukt och te/kaffe
 • 8.00 Yoga, meditation och skrivövningar (journaling)
 • 10.00 Brunch
 • Egen tid/exkursion i omgivning

Boka genom att skriva till: liviwann@gmail.com


JORD, VATTEN, ELD OCH LUFT. EN SKAPANDE WORKSHOP I YOGA OCH KERAMIK

16 MAJ 2020 ÖSTANLID EKERÖ

Jord, vatten, eld och luft är bara fyra element, men tillsammans räcker de för att skapa!

Jorden representerar rotning och stabiliteten i både kroppen och sinnet. Vatten är en påminnelse om hur livet flödar inom oss och om hur fluid kroppens insida är. Elden är energi och expansion i kroppen, och luften är andetaget som guidar in kroppen i rörelser.

Välkomna på en workshop där vi tillsammans utforskar dessa fyra element med hjälp av yoga och keramik!

Denna lördag inleder vi genom samling med fika och en liten berättelse om gården och dess vackra trädgård. Därefter börjar vi med en kort introduktion till keramik innan du får din egen arbetsplats och drejskiva och under trygga ledningen av Bosse, även all hjälp att komma igång att dreja, skulptera och bygga med lera.

Medan våra alster sedan torkar, tar vi oss in till Östanlids yogastudio och praktiserar somatisk meditation och Body Mind Flow Yoga med Livia.

När vi är färdiga med yoga står en god, vegetarisk hemlagad lunch färdigdukad för oss och vi kan i lugn och ro både äta ute i vackra trädgården och ta en myspromenad genom de blommande äppelträden!

På eftermiddagen fortsätter vi med keramiken och tar hand om det vi tidigare skapat, för att sen avsluta vår lördag med en längre yogaklass

Inga förkunskap i yoga eller drejande behövs. Du behöver ha med egen yogamatta!

PROGRAM (obs, tiderna under dagen är ca)

9:30 Välkomstfika Livia och Bosse.

9:45 Keramik med Bosse fas 1.

11:30 Meditation och Body Mind Flow Yoga med Livia.

12:35 Lunch i trädgård.

14:15 Keramik med Bosse fas 2.

15:30 Yoga med Livia.

17:15 Avslutning. Färdigt för avfärd 17:30

Investering för denna en dags workshop är 2800:- inklusive allt material och handledning för att prova på keramik, yoga- och meditations klasser samt vegetarisk lunch och fika.

OBS! Endast 6 deltagare! Sista datumet att anmäla sig är 15 mars 2020. Vid avbokning innan 31 januari återbetalas investeringen, men anmälan är bindande efter detta datum. Arrangörerna förbehåller sig rätten att ställa in workshopen vid behov, varvid hela summan återbetalas. För praktiska frågor kring lunchen (vegan, eventuella allergier osv), kommunikation till och från gården samt frågor om keramikdelen skriv till Bosse info@ostanlid.se

Boka din plats genom att skriva till Livia till liviwann@gmail.com

Praktiskt Hitta hit: Östanlid ligger på Munsö, ca 23 km nordväst om Ekerö (40 km väster om Stockholm). Bil: Från Brommaplan kör du ut mot Ekerö förbi Drottningholms slott och vidare mot Adelsö. 4,5 km efter ortsskylt Munsö sväng höger vid skylt Östanlid. Buss: 311 eller 312, hpl Farmen, fortsätt till fots 100m i samma riktning, tag höger vid skylt Östanlid.

YOGA OCH RID-RETREAT PÅ ÖLANDS KOLLBERGGÅRDEN! HÄNG MED MIG! 4-7 JUNI 2020. BOKA DIN PLATS HÄR!


NY WORKSHOP! vid My Sangha Shala Gävle 1 februari och vid Kroppsverkstan Stockholm 15 februari

The Power of Breath

”The power of breath” handlar om det absolut viktigaste vi har i livet – andning!

Visst, vi behöver inte alls ens tänka på att andas då det bara sker av sig själv men genom att lära dig mer om all den potential som finns i ett större och mer medvetet andetag kan du också lättare anpassa andetaget till olika situationer, t ex att hantera större stress med hjälp av medveten andning.

Under dessa 3 timmars workshop använder vi oss av visualiseringsövningar och upplevelse av rörelse för att konkret förstå biomekaniken och anatomin bakom andetaget; och vi praktiserar yoga för att bli mer medvetna om hur vi andas och som utgångspunkt för att fördjupa oss i olika andningsövningar (Pranayama).

Förhoppningen med denna interaktiva workshop är att du ska få många olika verktyg till att förstå mer om och ta större kontroll över din andning så att den kan bli av ännu större hjälp i din vardag.

Kom som du är och tillsammans med mig, utforska den oändliga potentialen som finns i ditt andetag!

Mejla mig till liviwann@gmail.com och boka min workshop på din studio eller arbetsplats!HIPS DON’ LIE är tillbaka på Kroppsverkstan 18 januari 2020! Boka här!WORKSHOPEN YOGA OCH RYGG är tillbaka på Kroppsverkstan 7 mars 2020! Boka här!YOGA FÖR RYGG OCH HÖFT 20 februari 2020 vid Maingat yoga VästervikKURSER I NYBÖRJARYOGA OCH FORTSÄTTNING PÅ NYBÖRJARYOGA VÅR 2020

Datum kommer….


ANDRA KURSER VÅR ‘20

START DEN 8 JANUARI: Virya Yoga Rehab och Virya Yoga vid Studieförbundet Vuxenskolan Danderyd