Yoga – workshops och retreats


16 MAJ WORKSHOP (i en grupp av bara 6 personer) I KREATIVITET – YOGA OCH KERAMIK vid ÖSTANLID! FULLBOKAD!

Om workshopen

Jord, vatten, eld och luft är bara fyra element, men tillsammans räcker de för att skapa! Jorden representerar rotning och stabiliteten i både kroppen och sinnet. Vatten är en påminnelse om hur livet flödar inom oss och om hur fluid kroppens insida är. Elden är energi och expansion i kroppen, och luften är andetaget som guidar in kroppen i rörelser.

Välkomna på en workshop där vi tillsammans utforskar dessa fyra element med hjälp av yoga och keramik!

Denna lördag inleder vi genom samling med fika och en kort berättelse om gården och dess vackra trädgård. Därefter börjar vi med en introduktion till keramik innan du får din egen arbetsplats och drejskiva och under trygga ledningen av Bosse, även all hjälp att komma igång att dreja, skulptera och bygga med lera.

Medan våra alster sedan torkar, tar vi oss in till Östanlids yogastudio och praktiserar somatisk meditation och Body Mind Flow Yoga med Livia.

När vi är färdiga med yoga står en god, vegetarisk hemlagad lunch färdigdukad för oss och vi kan i lugn och ro både äta ute i vackra trädgården och ta en myspromenad genom de blommande äppelträden!

På eftermiddagen fortsätter vi med keramiken och tar hand om det vi tidigare skapat, beskickar och hänklar för att sen avsluta vår lördag med en längre yogaklass med Livia.

Inga förkunskap i yoga eller drejande behövs. Du behöver ha med egen yogamatta!

Program för dagen

9:30 Välkomstfika Livia och Bosse
9:45 Keramik med Bosse fas 1
11:30 Meditation och Body Mind Flow Yoga med Livia
12:35 Lunch i trädgård
14:15 Keramik med Bosse fas 2
15:30 Yoga med Livia
17:15 Avslutning
Färdigt för avfärd 17:30

Praktisk info

 • Datum: 17e maj 2020
 • Tid: 9.30-17.30
 • Plats: Östanlid, Ekerö, Munsö, ca 23 km nordväst om Ekerö (40 km väster om Stockholm).
  • Bil: Från Brommaplan kör du ut mot Ekerö förbi Drottningholms slott och vidare mot Adelsö. 4,5 km efter ortsskylt Munsö sväng höger vid skylt Östanlid.
  • Buss: 311 eller 312, hpl Farmen, fortsätt till fots 100m i samma riktning, tag höger vid skylt Östanlid.
 • Pris: 2800 SEK. Full återbetalning till och med 31 januari. Efter det ingen återbetalning pga hyran av gården.
 • I priset ingår:
  • Allt material och handledning för att prova på keramik
  • Yoga- och meditationsklasser
  • Vegetarisk lunch och fika
 • Sista anmälningsdag: 15e mars 2020
 • Att ta med: Yogamatta
 • Instruktörer: Livia Wanntorp (yoga) och Bo Lundaahl (keramik)

25 APRIL MOYOLO (boka här), ENKÖPING! VÄLKOMMEN PÅ WORKSHOP (liten grupp!) “HAPPY FEET: YOGA FÖR AKTIVA FÖTTER”!

FÖTTER: Vi använder dem så fort vi rör oss och står och de är A och O inom fysisk yoga.

Deras rörlighet är starkt kopplad till större frihet i knäna, höfterna och nacken samt till balansen!

Trots allt detta kommer vi ihåg dem mest vid påkomna problem.

Denna workshop vänder sig till alla som vill lära sig mer om hur vi kan hålla fötterna friska och pigga under åren med hjälp av rörelse.

Du får: 3 timmar yoga och rörlighets- samt somatisk träning med bollar, yogablock och filtar för att dels väcka upp tårna, hälar, fotvalv och plantarfascias ursprungliga känslighet och förbättra deras rörlighet!

Vidare utforskar vi hur rörligheten i foten är kopplad till knän- och höfternas frihet och balans samt testar övningar som kan hjälpa oss att få flera av de vanligare stående yogapositionerna att kännas bättre i kroppen.

Workshopen består av Del 1 med grundande meditation och en yogaklass + en interaktiv Del 2 under vilken vi jobbar själva eller två och två och hjälps åt att utforska fötternas potential.YOGARETREAT: “THE DEEP HEART”

Kullåkra Gård, Österlen

17-20 September 2020

“The heart area is where we feel most deeply touched by kindness, gratitude, and appreciation, yet it is also where we feel most emotionally wounded. Whether we realize it or not, the heart is what we most carefully guard and most want to open.” John Prendergast – The Deep Heart. Our Portal to Presence.

Hjärtligt välkommen på en unik helgretreat i hjärtat av lummiga Skåne! Under The Deep Heart Retreat har vi förmånen att bo vid den vackra och varsamt renoverade Kullåkra Gård, som med sin karaktär och unika läge med 180 graders havsutsikt inbjuder till närvaro, vila, inspiration och personligt växande. Kullåkra drivs med stor passion av min vän och yogalärarkollega Kristina Dürr och hennes familj.

Denna är en långhelg under vilken du får tid och verktyg att stanna upp och lyssna in till hjärtat för att bättre komma i kontakt med det som verkligen känns viktigt!

Under The Deep Heart Retreat använder vi oss av flera olika verktyg för att finna återhämtning, större närvaro och inre lugn; vi övar oss på att andas bättre samt praktiserar medveten närvaro och meditation ute i naturen; vi praktiserar dynamisk yoga på förmiddagar och restorative yoga samt den somatisk baserade Body Mind Flow Yoga om kvällarna. Efter klasser och meditationer ägnar vi tid för att tillsammans och på egen hand reflektera och skriva ner våra tankar – journaling- i syftet att lättare sätta ord på känslor och tankar som satts igång av rörelse. Du får även med dig Jennie Liljefors vackra och inspirerande skrivbok ”Healing You”, som vi jobbar med under retreaten.

Min förhoppning är att du, i slutet av retreaten ska känna att du har laddat dina batterier inför hösten och lämna Kullåkra Gård utvilad, med större livsenergi och kanske nyförvärvad kunskap om dig själv och din inre potential.Hjärtligt välkommen till en höstretreat i hjärtats tecken!

PLATS: Kullåkra Gård

Såhär skriver Kristina om Kullåkra Gård:

På denna plats på jorden har vi hittat hem, inte bara geografiskt utan också själsligt – det visste vi så fort vi klev in på den kullerstensbelagda innergården!

Med sin vackra och varsamt renoverade loge som förvandlats till yogastudio, vår mysiga och fungerande gästlänga och hela gårdens unika karaktär och läge med 180 graders havsutsikt bjuder den in till närvaro, samtal, njutning, vila, inspiration, autenticitet, glädje, personligt växande och mycket mer.

Platsens skönhet är storslagen. Här erbjuds livet på landet och ändå nära till alla de små mysiga fiskelägen längs med Österlens vackra kust. Gården ligger bara ett stenkast från Stenshuvuds nationalpark med sin magiskt vackra natur och stränder – naturupplevelser vi aldrig tröttnar på!

Investering: 6000 kr. Boka genom att skriva till: liviwann@gmail.com

Priset inkluderar:

 * 6 yogaklasser i Virya/Hatha yoga, Body Mind Flow Yoga, Restorative yoga

* Meditationer och guidade praktiska skrivövningar

* Mindfulness-promenader vid närliggande Stenshuvuds nationalpark 

* Skrivboken ”Healing You” av Jennie Liljefors

* Boende (delad boende i 2-3 personers rum)

* Alla måltider

SCHEMA

Torsdag 17 september

 • 14.00 Välkomst samling med rundtur
 • 16.30 Yoga, meditation och skrivövningar (journaling)
 • 19.00 Middag

                  Fredag 18 september

 • 7.30 Frukt och te/kaffe
 • 8.00 Yoga meditation och skrivövningar (journaling)
 • 10.00 Brunch
 • Egen tid/exkursion i omgivning
 • 16.00 Yoga, meditation och skrivövningar (journaling)
 • 18.30 Middag

Lördag 19 september

 • 7.30 Frukt och te/kaffe
 • 8.00 Yoga, meditation och skrivövningar (journaling)
 • 10.00 Brunch
 • Egen tid/exkursion i omgivning
 • 16.00 Yoga, meditation och skrivövningar (journaling)
 • 18.30 Middag

Söndag 20 september

 • 7.30 Frukt och te/kaffe
 • 8.00 Yoga, meditation och skrivövningar (journaling)
 • 10.00 Brunch
 • Egen tid/exkursion i omgivning

HITTA HIT: Närmaste samhälle är Kivik och du bli gärna hämtad därifrån vid behov.

Du kan antingen åka tåg till Simrishamn där du byter till SkåneExpressen 3 mot Kristianstad (kliv av vid Kivik Torget) eller åka till Lund, och därifrån fortsätta med buss (SkåneExpressen 5) till Simrishamn. I Simrishamn byter du till SkåneExpressen 3 mot Kristianstad, och går av på Kivik Torget.

Ett annat alternativ är att du åker via Kristianstad (tåg) och sedan buss till Kivik – SkåneExpressen 3 mot Simrishamn och går av på Kivik Torget.

Hör gärna av dig om du behöver hjälp med tranport-möjligheter!

Boka genom att skriva till: liviwann@gmail.com


YOGA – OCH VANDRINGSRETREATS TILL ÖLANDS KOLLBERGGÅRDEN! HÄNG MED MIG! TVÅ TILLFÄLLEN: 27-30 AUGUSTI & 10-13 SEPTEMBER (SENIORGRUPP) 2020. BOKA DIN PLATS HÄR!VÄLKOMNA ATT HÖRA AV DIG OCH BOKA WORKSHOPEN!