22/3 KURSSTART I ONLINEYOGA FÖR BRÖSTCANCER-REHAB


Foto lånad av Nenad Stojkovic

VÄLKOMMEN in till en online- yogakurs för dig som har genomfört en bröstcanceroperation och andra behandlingar (längre sen än 60 dagar) och är nu frisk, men fortsättningsvis rehabiliterande och upplever ännu nedsatt rörlighet och styrka i kroppen.

UNDER 10 TISDAGSKVÄLLAR kl 18-1915, ses vi digitalt via Zoom i en liten och opretentiös grupp och tillsammans utför vi ett särskilt uttänkt yogaflöde som utgår från idén att kroppen är en rörelse-stödapparat och mår bäst och återhämtas snabbast när vi rör oss.

Vi ses via Zoom och tillsammans rör vi oss i ett långsamt och mjukt tempo. Vi utför samma rörelse sakta flera gånger efter varandra så att varje rörelse blir nästan som en rörelsemeditation och vi tar hjälp av filtar och kuddar för att stötta kroppen. Ibland stannar vi under en längre tid i en position och låter bindväven mjukt slappna av i den positionen med hjälp av andetaget.

Vi övar också oss specifikt på att andas brett och i hela bröstkorgen vilket indirekt kan ha en positiv effekt på bröstryggs rörlighet.

Du behöver inte ha yogat tidigare eller ha några särskilda förkunskaper men du behöver vara frisk och inte nu genomgå någon typ av cellgiftbehandling.

Du behöver en plats hemma och en matta att yoga på, ett par block eller tjocka böcker eller toalettrullar (funkar faktiskt!) som du kan använda som yogablock, filtar och kuddar som du har hemma.

INVESTERING för en kurs på 10 klasser online är på 2200 skr med starten den 22/3 men du kan även hoppa på senare (jag anpassar då priset).

Välkommen och boka genom att skriva till mig till liviwann@gmail.com

Jag som guidar in dig under dessa kurser är Certifierad Yogalärare i Virya Rehab Yoga enligt Yoga Alliance, 500-RYT, E-RYT 200 och YACEP och har specialiseringar i bland annat terapeutisk yoga och somatics. Jag leder också yogaklasser som ingår i forskningsprojektet DiGi Yoga CaRe – Digital Yoga Intervention in Cancer Rehabilitation som drivs av Region Örebro län.