Boka vår-retreaten “RECONNECT WITH YOURSELF!” – en Yoga & Personlig utvecklings retreat 17-19 mars Idöborg, Nämndö

Möt våren på vackra ön Idöborg i Stockholms ytterskärgård den 17-19 mars 2023.

Varmt välkommen på yoga- och personlig utvecklings retreaten ”Reconnect to your wild nature”!

”Who am I out in the world? What does my unguarded heart yearn for? Who am I when everything is stripped away? How does my body want to move when I am alone? What would I do if nothing was required of me? “Feeling is our birthright. It is our innate wisdom, and through reconnecting with it, we can re-wild ourselves back to our original nature: the place we started from, before layers of doing, pushing, and obligation clouded over who we are.” (Michaela Boehm, 2021)

Varmt välkommen att under en lång och skön helg återfå kontakt med din riktiga inre längtan och dina egna behov i nära kontakt till naturen.

Tillsammans utforskar vi olika sätt att uppnå embodiment dvs att återf¨å kontakten med vår kropp och sinne genom dels yogaklasser där yang och mjuka igenkännande rörelser går över till yin -restorative vilsamma stunder, och dels genom stunder av fri rörelse och olika typer av guidade meditationer som somatisk meditation, shaking meditation, gå-meditation samt Mindfulness meditation.

I anslutning till vår dagliga praktik samlar vi och om vi vill, delar med av genom sharing, av de tankar och intryck som praktiken genererat, genom skriftliga övningar och reflektioner som erbjuder ännu ett sätt att påbörja utforskandet av vår egen djupa potential.

Du behöver bara komma som du är med ditt anteckningsblock, en penna och en vilja att under tre dagar lyssna inåt istället för att låta dig ryckas med av det som pågår kring dig såsom det brukar vara i vardag.

Denna helgretreat är för dig som vill möta våren med ny styrka genom att i en avslappnad miljö fokusera på dig själv en helg och utforska din egen potential.

Miljön för vår retreathelg är det vackra retreatcentret Idöborg vid Stockholms skärgård. Lugnet som denna plats utstrålar med närheten till havet kommer att skapa den perfekta ramen till tre avkopplande och speciella dagar under vilka du kan återfå egna inre krafter och återuppväcka längtan att fullfölja dina drömmar.

Genom denna retreat kan du kanske sätta frön till någon egen liten livsstilsförändring eller kanske blir du klarare på vad ditt nästa steg i livet blir eller så vilar du bara ut kroppen och själen i tre dagar med hjälp av god vegetarisk/vegansk mat, vacker natur kring dig och skön yoga.

Till Idöborg åker vi båt gemensamt och färden tar ca en och en halv timme från Stockholm. Retreaten bjuder inte bara på yoga och andra gemensamma aktiviteter utan det ges ledig tid under dagarna att avnjuta promenader ute i vackra naturen, bada vedeldad bastun och njuta av god vegetarisk mat tillagad av närproducerade ekologiska råvaror som Idöborgs egna kockar förbereder åt oss.

Möjlighet till hälsocoachning och massage kommer också att ges (bokas och betalas separat, mer info kommer).

Jag som blir din guide på retreaten kombinerar en lång akademisk karriär i biologi med en snart lika lång karriär som yogautbildare- och lärare med specialiseringar inom bl a terapeutisk -och rehabyoga, certifiering i Restorative yoga ”Relax and Renew” (utbildad av Judith Lasater Hansen) och Yoga Nidra. Jag är också certifierad i Integrative Somatic Trauma Therapy och diplomerad i Stresspedagogi med kognitiv inriktning samt utbildad i olika typer av somatiska tekniker med fokus på embodiment och stresshantering.

Varmt välkommen på en oförglömlig retreat i vackra skärgård!

PRAKTISK INFORMATION OM RETREATEN

För flera frågor om retreaten och bokning: skriv till liviwann@gmail.com

Maten: Vi serveras kärleksfullt lagad vegetarisk/vegansk mat och njuter av våra måltider i Vita Villans hemtrevliga matsal eller om vädret tillåter på den stora verandan med utsikt över havet. På den generöst tilltagna frukostbuffén finns det färskt bröd och Idöborgs hälsogröt och till fikat bjuds det på allt från Raw-bollar till smoothies.

Boende: Vi bor i mysigt inredda enkel- och dubbelrum. Antal platser för denna retreat är begränsade och det finns inga andra grupper än vår på ön denna helg vilket garanterar en lugn och skön helg.

Transport och tider för retreaten:  Retreaten startar på fredag eftermiddag och avslutar på söndag. Bussar avgår från Slussen till Stavsnäs Vinterhamn. Därifrån går vår bokade båttaxi till Idöborg (ca 120 kr/person och sträcka). Nedan ser du ett preliminärt schema över dagarna. Mer detaljerad info om första dagen och avgångstiden för söndag kommer så fort båttidtabellen publiseras. Exakta båt/busstider kommer ca 2 veckor innan retreaten.

Yogamattor, filtar och meditationskuddar: finns på plats men du kan gärna ta med egen matta ifall du vill.

Investering: 6500 kr. inkluderar:

 • Fyra guidade yoga, meditation, och andra guidade övningar -klasser
 • Boende i dubbelrum med delad badrum och dusch: Enkelrum (finns några) mot extra tillägg 550 :-.
 • Alla måltider (frukostbuffé, middagar, brunch och fika).
 • Tillgång till vedeldad bastu och unika skärgårds omgivningar för promenad och egen tid.

Priset inkluderar:

BOKNING och BETALNING: Du bokar din plats genom att mejla till liviwann@gmail.com innan 1 februari 2023. Vid erhållet mejl och plats, betalar du in retreaten och säkrar härmed din plats. Anmälan är bindande men du kan överlåta din plats till annan person vid sjukdom eller annat förhinder. Vid eventuell inställd retreat, återbetalas din avgift i sin helhet av arrangörerna.

Bokningsvillkor: Anmälan är bindande men plats kan överlåtas till annan person vid sjukdom eller förhinder.

OBS! Begränsat antal platser så väntar inte för sent med din bokning om du vill med. Sista anmälningsdag 1 februari 2023.

PRELIMINÄRT SCHEMA (tider superpreliminära då ingen info finns ännu om båttider)

Fredag 17 mars

 • Ankomst till Idöborg under eftermiddag
 • Samling. Rundvandring och presentation av Idöborg retreatcenter
 • Yoga, meditation och annan praktik
 • Middag

Lördag 18 mars

 • 07.30 Frukt och te/kaffe
 • 08.00 Yoga, meditation och annan praktik
 • 10.00 Frukostbuffé
 • Egen tid/utflykt i omgivning
 • 12 30. Lunch
 • Egen tid/utflykt i omgivning
 • 15.30 Fika
 • 16.00 Yoga, meditation och annan praktik
 • 18.30 Middag

Söndag 19 mars

 • 07.30 Frukt och te/kaffe
 • 08.00 Yoga, meditation och annan praktik
 • 10.00 Frukostbuffé/brunch
 • Hemfärd