18-19 2023: FEBRUARIHELG VID MYSIGA YOGASALA

WORKSHOP! RYGGYOGA! En workshop för ökad rörlighet och styrka i ryggen!

Våra kroppar är gjorda för att vara i rörelse men vår moderna livsstil innebär en alltmer stillasittande vardag, ofta i kombination med för lite fysisk aktivitet. Detta kan leda ofta till ont i ländryggen, diskbråckproblematik och spänningar i nacke och axlar.

Ryggyoga kan hjälpa dig att återfå rörligheten i de drabbade delarna!

Under denna workshop går vi genom övningar och rörelser som förbättrar rörligheten men också styrkan i ryggen, inklusive axlar, nacken, ländryggen och bäckenet.

Workshopen ger dig:

  1. Ett smörgåsbord av speciellt uttänkta rörelser och övningar som du själv sen kan använda i din praktik för att förbättra din ryggrörlighet och styrka.
  2. Konkreta tips på hur du kan använda filt, klossar och bolster, samt en vägg för att underlätta din praktik.
  3. Andningsövningar samt en inblick i vad somatiska meditationer är och hur du kan genom somatisk meditation lära dig att andas mer effektivt.

WORKSHOP: ”Öst möter väst – en workshop i Yinyoga”

Landa i stillhet och medveten närvaro, lär dig att hitta in i mjuka stretchningar som ger din kropp precis det som den behöver medan du tar del av det uråldriga traditionellt kinesiska systemet i denna tre timmars lång workshop tillägnad den unika yogaformen YINYOGA som är ensam i att förena västliga och östliga filosofiaspekter.

Under första delen av denna workshop lär du dig mer om hur yinyoga skapades och om vad som kännetecknar yinyoga. Vi går genom vad som händer i fascia/bindväv när vi tar in kroppen i positioner som vi håller i, i flera minuter, hur vi kan använda ett medvetet andetag för att gradvis smälta in i positionerna och härmed få bästa effekt i kroppen, samt vad som händer i nervsystemet när vi håller positionen längre och vårt lugn och ro-nervsystem aktiveras.

Andra delen av workshopen består av en längre yinyogaklass som tar inspiration från traditionella kinesiska medicinens lära om de fem elementen: Vatten, Trä, Eld, Jord och Metall. Med stöd av bolstrar, kuddar, filtar och block kring kroppen utforskar vi positioner som stimulerar meridianer och dess organ samtidigt som vi tillämpar Mindfulness alla aspekter.

Workshopen avslutas med en längre guidad avslappnande Yoga Nidra.

FÖR INFORMATION OM INVESTERING OCH BOKNING AV EN ELLER TVÅ WORKSHOPS TITTA HÄR!